TØRRET ÆBLE

Mere end en opskrift - er dette en påmindelse om, hvor simpelt det kan være, at lave ting selv og mindske forbrug af industrielle og forarbejdede madvarer. En snack, man nemt kan lave og som smager vildt lækkert - er tørret æble.
I sæsoner kan man have for mange æbler til, at man kan nå at spise dem. Så kan man tørre dem, til at have en lækker snack - og til at have æble, når man ingen friske har.
Tag 3-4 æbler, skær dem ud i horisontale, tynde skiver á ca. 3 mm tykkelse. Lig dem fladt og spredt på et bagepapir i ovnen eller i dehydrator. Bag i oven ved 50 grader eller i dehydrator på 41 grader - indtil de er tilstrækkeligt tørre og affugtet.
De kan herefter gemmes på glas i forrådskammeret, spises, som de er, som snack til både børn og voksne, deles i mindre stykker og blandes i te-blandinger, i müsli, på morgengrød eller yoghurt. De kan pynte, en guirlande til jul, en gave til en ny mor. De kan bidrage til at vi spiser mere lokalt - mere hjemmelavet, mindre forarbejdet, mindre CO2, mindre kemi og mindre madspild.
Velbekomme!